Fjord Vind och Vatten                                                                                              Segla katamaran - en ny upplevelse av havet!                                                                  
                                                             

Logga ut och koppla av med naturnära upplevelser och nöjda smaklökar. 

Det är dagarna ute som räknas!

Vi har hela Bohuskusten som lekplats med fokus på de fantastiska farvattnen runt öarna Tjörn och Orust.

 

Dagsturer med lunch

Konferenspaket

Flerdagssegling med familj eller kompisgäng

Svensexa eller möhippa
Gourmetkryss med kock och sommelier
Vår- och höstkryss med bastu och musik
www.fjordvindochvatten.se
Info@fjordvindochvatten.se
0704936504 (Johan)
0730728555 (Eva-Marie)
Hemmahamn Skärhamn.

 

 Med vår stabila segelkatamaran ger vi alla möjlighet att uppleva både skärgård, hav och segling. Dagsturer med kompisgäng, företagsgrupper eller varför inte en flerdagstur med två familjer. En familj i varje skrov! En kunnig skeppare visar er sina hemmavatten och smultronställen. God mat ser vi som en viktig del av upplevelsen. Vår båt är snabb med kolfibermast och performance riggat upplägg, god för farter över 20knop, men lämpar sig lika bra för en stilla tur, allt efter era önskemål. En katamaran lutar inte och det är mycket lätt för alla att vara delaktiga i seglandet. Den har stora sociala ytor att vara på; du kan sitta i den stora sittbrunnen, softa på nätet i fören eller dörja makrill från aktern. Inne finns det dusch och toalett, 4 dubbelhytter, pentry, värme och soffa.

 

Exempelturer

Tjörn runt (Heldag)

8-12 personer

Vi möts upp i t.ex. Stenungsund, hissar segel och styr ut på Hakefjorden. Rundar Åstol och slörar genom skärgården till Altarholmarna för lunch. På eftermiddagen upplever vi Stigfjorden, kanske håller vi av mot Orustsidan för att kolla fågel, där bara grundgående båtar och kajaker kan hålla till. När solen dalar ser vi Tjörnbron igen och lägger till vid bryggan i Stenungsund.

950kr/person inklusive: båthyra, skeppare/guide, lunch och fika, flytväst eller flytoverall (vår och höst)

 

Bastukryss Orust runt (2dagar, 1 natt)

6-8 personer

Seglingssäsongen är lång! Skärgården är nästan som bäst i oktober; naturen och skärgården har vi för oss själva. Inget slår en segling i lite blåsigt höstrusk och en avslutande bastu med dopp i havet. Det går lika bra i april förstås. Umgås och äter gott gör vi ombord.  Vi möter upp i t.ex. Stenungsund och väljer väg beroende på vind och prognos. Nösund, Käringön och Slussen är några av de bästa bastustoppen runt ön.

1850kr/person inklusive: båthyra, skeppare/guide, lunch, fika, middag och frukost. Del i dubbelhytt med lakan och handduk. Flytväst eller flytoverall (vår och höst)

Vi skräddarsyr din upplevelse efter era önskemål, till exempel en finsmakarkryss med vår egen kock och sommelier! 

 

 

Våran ide´

Vår katamaran är en plattform för en tillbakalutad, stilla kryss och smak av Bohuslän och/eller fart, adrenalin och genuin seglingsglädje! En katamaran har många fördelar jämfört med en enskrovsbåt: det lutar inte med mindre risk för sjösjuka; det finns stora sociala ytor; den är grundgående vilket gör att fler vikar blir tillgängliga. Vår katamaran är lätt att hantera - alla kan vara delaktiga.

Vi har dig i fokus och anpassar seglingsnivå, mat och upplevelser till deltagarens önskemål och speciella behov. Alla kan segla katamaran! För seglaren som tycker att livet börjar vid 20 knop finns allt att önska: Kolfibermast- och segel plus ett performance-riggat upplägg.

 Att efter en dag i naturen få smaka något riktigt gott tycker vi är viktigt. Vi serverar god mat baserad på bra råvaror, i huvudsak ekologiska och närproducerade eller plockade från Västkusten. Gärna spännande saker som tångsallad, hjortronchutney, lokal pilsner, egenproducerade godsaker till havets läckerheter och ett gott glas vin från vår egen sommelier.

Mycket vegetariskt med fisk, skaldjur och kött för den som önskar. Vi värnar naturligtvis om den vackra miljön som är vårt vardagsrum och skafferi, med genomtänkt avfallshantering och minimal påverkan.

 Din säkerhet ombord är högprioriterad för oss.


 

Johan
Konstnär och inbiten seglare förankrad på ön Tjörn i Bohuslän. Har seglat och visat västkusten i mer än 15 år. Master of Yachts 200 gt och Sjöbefäl klass 8.

Eva-Marie
Världsvan, flerspråkig Dalkulla med rötterna på ön Sollerön. Doktor och forskare i afrikanska språk, lingvistik.

Medarbetare  

Vi samarbetar med flera företag och personer för bästa möjliga upplevelse.

Johan Eyssen - Endemisk Tjörbo och kajakguide.

Jens Marklund - Extra skeppare och Sjöbjörn med historier från de Sju haven.